Lepo je, če in ko dobiš, še lepše pa je, ko lepo tudi daš od sebe. Tako smo otroci in vzgojitelji enote Hotedršica v prazničnem decembru izdelali in napisali voščilnice ter z njimi obdarovali vse s katerimi sodelujemo skozi vse leto. Vsak posameznik nam je bil za to iskreno hvaležen in nas tudi obdaril s sladkimi bomboni.                                                                                                                         

Turistično-kulturno društvo Hotedršica nas je povabilo k okrasitvi praznične smrečice na osrednjem trgu v kraju. Z okraski, ki so obstojni na prostem in v mislih na ponovno uporabo, smo izdelali okraske in tako prispevali svoj delež k popestritvi praznikov.                                                                                                      

Otroci, ki so zadnje leto v vrtcu so bili tudi letos, v izvedbi POŠ Hotedršica, povabljeni k sodelovanju na novoletno tombolo. Vsak posameznik je prispeval po eno darilo in po končani tomboli eno darilo tudi odnesel domov.                                                                                                                                          Otroci iz skupine »Žabic« smo bili povabljeni na kamišibaj z naslovom Pod medvedovim dežnikom, v izvedbi učencev 1. in 3.D razreda POŠ Hotedršica.                                                                                                    

Ker pa igro dramatizacije zmorejo tudi že otroci iz skupine »Žabic«, smo predstavo po zgodbi Bernadette Watts: Petrovo drevo, zaigrali enkrat tudi za učence 1. in 3. razreda POŠ Hotedršica in ločeno še za otroke in vzgojiteljice skupine »Škratkov«.

Vsi smo nekaj dali in vsi nekaj dobili.

Tekst: Sonja Dremelj

Foto: Darja Merlak, Sonja Dremelj