Lepo je, če in ko dobiš, še lepše pa je, ko lepo tudi daš od sebe. Tako smo otroci in vzgojitelji enote Hotedršica v prazničnem decembru izdelali in napisali voščilnice ter z njimi obdarovali vse s katerimi sodelujemo skozi vse leto. Vsak posameznik nam je bil za to iskreno hvaležen in nas tudi obdaril s sladkimi bomboni.                                                                                   

Turistično-kulturno društvo Hotedršica nas je povabilo k okrasitvi praznične smrečice na osrednjem trgu v kraju. Z okraski, ki so obstojni na prostem in v mislih na ponovno uporabo, smo izdelali okraske in tako prispevali svoj delež k popestritvi praznikov.                                                                                        

Otroci, ki so zadnje leto v vrtcu so bili tudi letos, v izvedbi POŠ Hotedršica, povabljeni k sodelovanju na novoletni tomboli. Vsak posameznik je prispeval po eno darilo in po končani tomboli eno darilo tudi odnesel domov.                                                                                                  

Otroci iz skupine »Žabic« smo bili povabljeni na kamišibaj z naslovom Pod medvedovim dežnikom, v izvedbi učencev 1. in 3.D razreda POŠ Hotedršica.                                                                                  

Ker pa igro dramatizacije zmorejo tudi že otroci iz skupine »Žabic«, smo predstavo po zgodbi Bernadette Watts: Petrovo drevo zaigrali enkrat tudi za učence 1. in 3. razreda POŠ Hotedršica in enkrat za otroke in vzgojiteljice skupine »Škratkov«.

Vsi smo nekaj dali in vsi nekaj dobili.

Tekst: Sonja Dremelj

Foto: Darja Merlak, Sonja Dremelj